Non-violența în școlile clujene, prioritatea polițiștilor din cadrul Biroului Siguranță Școlară

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de Inspectoratul Școlar Județean Cluj vor desfășura activități informativ-preventive în patru unități de învățământ preuniversitar, pentru formarea unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive în rândul elevilor, bazate pe empatie, colegialitate, respect și responsabilitate.

Acțiunile se înscriu în proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranță Școlară, pentru a celebra Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli.

În cadrul acestui proiect, la nivelul fiecărei unități de învățământ participante se va desfășura un concurs care va consta în elaborarea un afiș format 100 x 70 cm și a unui clip video de maxim 3 minute, cuprinzând mesaje de descurajare a violenței fizice sau psihologice. Concursul se adresează tuturor elevilor de gimnaziu din școlile participante, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de elevi, coordonați în acest scop de profesori. La nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnat un material câștigător, în baza votului exprimat de elevii școlii. Ulterior, la data de 1 martie a.c., la nivelul județului Cluj va fi desemnată o singură școală câștigătoare în baza votului reprezentanților instituțiilor partenere în proiect.

La nivel național va fi realizată o etapă de selecție, unde va fi înscrisă școala desemnată câștigătoare de la nivelul județului Cluj, câștigătorii urmând să fie desemnați la data de 25 martie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut