Noi zboruri spre Budapesta și Debrecen de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a anunțat startul operațiunilor unei noi companii aeriene regionale, care va opera zboruri spre Budapesta și Debrecen.

Începând de luni, 5 septembrie, compania aeriană Aeroexpress Regional va conecta orașul Cluj-Napoca cu orașele Budapesta și Debrecen din Ungaria. Zborurile vor fi operate în zilele de luni, miercuri şi vineri pe ruta Budapesta – Cluj-Napoca – Debrecen – Cluj-Napoca – Budapesta, deservind astfel în mod simultan traficul de pasageri pentru cele 3 orașe.

Aeroexpress Regional este un start-up maghiar, iar partenerul acestei companii aeriene este BASe Airlines, care este prezentă pe piață de 31 de ani. BASe Airlines, a participat anterior şi la operarea zborurilor regionale ale Malév cu cele trei avioane ale sale de tip Embraer 120. Avionul de pasageri cu turbopropulsoare de tip Embraer 120 ER, utilizat de compania aeriană, este de fabricație braziliană, fiind dezvoltat special pentru operarea eficientă și economică a zborurilor regionale pe distanțe scurte. Viteza de croazieră este de 552 km/h, fiind asigurată de două motoare Pratt&Whitney de 1.800 de cai putere fiecare, iar altitudinea maximă de croazieră a aeronavei este de 8.500 de metri.

Stabilirea unor conexiuni aeriene între Aeroportul Internațional Cluj și Ungaria este un momentașteptat de mulți pasageri și suntem încântați de faptul că Aeroportul Internațional Cluj va răspunde nevoilor de conectivitate între cele două regiuni, fie că este vorba despre traficul business sau leisure. Decizia unei noi companii aeriene de a deservi ruta spre Budapesta va asigura pe de altă parte, diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga Transilvanie.”, a declarat Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului clujean.

Orarul publicat de compania aeriană Aeroexpress Regional

Destinația

Debut rută

Zile de operare

Program de operare

Budapesta (BUD)

5 septembrie 2022

luni, miercuri și vineri

BUD 07:00 – CLJ 09:10

CLJ 16:30 – BUD 16:55

Debrecen (DEB)

CLJ 09:45 – DEB 09:35

DEB 14:15 – CLJ 15:55

Zborurile sunt deja disponibile spre vânzare, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ulwww.aeroexpress-regional.hu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut