Noi succese ale elevilor gherleni

Începutul lunii martie a fost deosebit de bogat în evenimente pentru elevii Liceului Teoretic „Petru Maior” din municipiul Gherla, cu participări reușite la diferite concursuri naționale sau chiar internaționale.

Un grup de tineri însoțiți de cadrele didactice ale școlii gherlene au efectuat o deplasare în Italia, unde au fost oaspeții prietenilor din Navacchio, la o nouă etapă a programului Erasmus, în care sunt implicați elevii noștri și italieni. În cadrul vizitei efectuate în sala de consiliu a Comune di Cascina, oaspeții români s-au întâlnit cu gazdele într-o atmosferă ospitalieră. Această colaborare face parte din cursul de schimb între școala românească reprezentată de Liceul Teoretic „Petru Maior” din municipiul Gherla și echipa Istituto Comprensivo Paolo Bosellino-Navacchio. Cu ocazia deplasării în Italia delegația gherleană a vizitat mai multe obiective turistice din zonă, printre care s-a aflat și orașul Pisa.

Tot zilele trecute membrii echipei de robotică ABSO-Tech a liceului gherlean au participat la etapa națională a concursului de Robotică FIRST Tech Challenge, unde au evoluat în semifinale alături de echipele Ro2D2 și RaSKy Roboties, clasându-se între primele patru echipe. O nouă performanță de succes a elevilor gherleni, după ce anul trecut au onorat și un concurs desfășurat în SUA.

Nu s-au lăsat mai prejos nici pasionații de astronomie. Ei au fost prezenți, zilele trecute, la ediția a XV-a a concursului național de cultură „Astronomicus”. Liceul gherlean a fost reprezentat de echipajul format din elevii clasei a VII-a Ștefan Măluțan, Maria Ioana Oltean, Ioana Maria Tomescu și Eliza Cristiana Raț, la care s-a mai adăugat elevul David Marica din clasa a X-a D, ultimul obținând premiul I la secțiunea „Fotografie – Fenomene astronomice”. Elevii au fost însoțiți la acest concurs interesant de profesoarele Maria Buzan și Delia Maria Rusu.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut