Noi premii pentru elevii gherleni

Nu demult scriam despre succesul echipei de robotică a elevilor Liceului Teoretic „Petru Maior” Gherla. Iată că avem acum ocazia de a relata despre noi performanțe ale tinerilor din orașul de pe Someș, rezultate remarcabile, ce denotă activitatea didactică deosebit de eficientă desfășurată cu elevii acestei școli cu vechi tradiții în învățământul clujean.

De astă dată este vorba de clasările pe podium la Concursul „Intersecții plastice” 2023, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române, care și-a desemnat câștigătorii. Reprezentanții liceului gherlean s-au afirmat și acolo. Elevii Lorena Pop (XD), Denisa Gombos (XD) și Alessandro Rus (XC) au fost felicitați de organizatorii și de conducerea școlii pentru obținerea premiului al II-lea. Rezultatul ne onorează – afirmau, la finalul concursului, directorii și profesorii unității de învățământ. De asemenea, au fost transmise felicitări și mulțumiri organizatorilor, adică Muzeului Național al Literaturii Române, pentru frumoasa inițiativă de a atrage în acest concurs pe cei mai talentați elevi din toată țara.

La concurs, conform datelor publicate de organizatori, au participat 205 lucrări ale echipelor din 83 de licee din țară. Liceul Teoretic „Petru Maior” a participat la acest concurs cu șase lucrări, realizate de tot atâtea echipe. Inspirați de poeme scrise de Dimitrie Anghel, Ion Minulescu, Lucian Blaga, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Geo Bogza, Ion Vinea, Alexandru Mușina și Emil Brumaru, liceenii gherleni, de altfel mari amatori ai literaturii, au lucrat în echipă și au trimis postere originale și atractive, ce evidențiază în mod clar viziunea lor despre poezie, lumea înconjurătoare și lumea ideilor. Deci, au dat dovadă de mult talent și inspirație. Echipa „Nostalgicii” este îndrumată și coordonată de prof. Emilia Câmpean.

În ultimii ani, elevii Liceului Teoretic „Petru Maior” Gherla au obținut rezultate bune și la concursurile și olimpiadele județene și naționale la limba și literatura română.

Felicitări tuturor participanților!

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut