Noi locuinţe pentru tinerii din Gherla

În ciuda pandemiei şi al conflictului Rusia-Ucraina, în municipiul Gherla continuă investiţiile imobiliare. Primăria a reuşit să finalizeze un nou bloc ANL cu 72 de apartamente, situat pe strada Fizeşului. Este al treilea bloc ANL din localitate, după cele de pe străzile Apei şi Parcului. Apartamentele sunt destinate tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani.

Gherla nu este un oraş mare, dar preţurile la locuinţe au crescut considerabil în ultima perioadă, iar investiţiile imobiliare se dezvoltă de la o zi la alta. În cartierul Tineretului, înfiinţat imediat după 1989, nu mai există un loc liber, fiecare metru pătrat este ocupat. Acolo au fost ridicate peste o sută de case noi, unele tip vilă. Deci, sunt bani şi în orăşelul de provincie, altfel n-ar construi lumea. Acum doi ani edilii au mai asigurat terenuri pentru locuinţe şi pe strada Hăşdăţii, unde se lucrează la introducerea canalizării. Tot acolo se preconizează şi ridicarea unui bloc de locuinţe. Astfel, în zonă se va înfiinţa un cartier nou.

O altă investiţie aflată în derulare este noul internat al Liceului Teoretic „Kemény Zsigmond”, de pe strada Fermei, care are termenul de predare în luna august 2022.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut