Noi locații de cazare pentru refugiații care vin la Cluj

Autoritățile clujene au decis stabilirea unor noi locații de cazare pe raza județului nostru, pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România, şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România.

Acestea sunt: în Cluj-Napoca, Baza de cazare, corp B, de pe strada Nicolae Cristea nr.28; în Apahida- sediul Piscicola din satul Câmpenești, strada Salcâmilor nr.148; satul Apahida, strada Republicii nr. 15, ap. 4; în Ceanu Mare- Căminul Cultural, sat Iacobeni; Căminul Cultural, sat Bolduț; Casa de Oaspeți Dan Aitonean, sat Strucuț, nr. 62 A.

Vă reamintim că la nivelul Clujului există un protocol de colaborare, un nucleu de intervenție între o serie de ONG-uri, asociații profesionale și instituții, cum ar fi a prefectului, care prin Comitetul pentru Situații de Urgență gestionează criza refugiaților, Inspectoratul prntru Situații de Urgență, Primăria, Consiliul Județean, Colegiul Farmaciștilor, și entitățile nonguvernamentale.

De asemenea, tot în sprijinul celor din Ucraina,, mai există centrele puse la dispoziție de către administrația locală, unde se colectează donații pentru populație și ulterior, prin colaborare cu mediul privat sunt depozitate, inventariate, și pregătite în niște hale mari pentru a merge pe culoare umanitare în Ucraina.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut