Noi investiții în comuna Sic

În majoritatea comunelor din județul nostru, pe lista investițiilor pe 2021 se află reparațiile de drumuri și introducerea apei. Urmărind cu atenție lista proiectelor Primăriei comunei Sic, am observat aici și alte lucrări.

Localitatea de pe Câmpie, încet, dar sigur se aliniază în rândul orașelor, cel puțin sub aspect social. După ce, acum câțiva ani, a fost introdus gazul metan și apa potabilă din sursa Gilău, în lunile următoare se va rezolva și canalizarea. De asemenea, se va construi și o stație de epurare. Dar, astfel de lucrări se execută peste tot, însă sicanii doresc și lucruri mai deosebite, de exemplu amenajarea unui bazin de înot acoperit și o sală de  fitness. După cum cunoaștem hărnicia locuitorilor din Sic, la sfârșitul anului cele două investiții sociale vor fi gata sau cel puțin în fază de finalizare.

Să nu uităm, prin grija edililor, în vecinătatea Școlii Gimnaziale s-au construit o sală de sport (mică, dar cochetă) și un miniteren de fotbal cu gazon artificial, dotat cu instalație nocturnă. Acum 30 de ani nici nu puteai visa așa ceva în așezarea din vecinătatea municipiului Gherla! La toate acestea putem adăuga amenajarea unei piste Go-cart pentru copii, dar  și a unei piste ATV, aflată deja în plină realizare. Și toate aceste obiective, unde? Nici  la Dej sau Gherla, ci la Sic! Omul sfințește locul, se spune în popor, iar asta se adeverește în cazul primarului Sallai János, edilul-șef de numele căruia se leagă aceste succese.

Printre planurile gospodărești pe acest an se mai află introducerea, pe toată suprafața comunei a supravegherii video, scopul principal fiind reducerea numărului de infracțiuni, dar și asigurarea ordinii și liniștii. La Sic nici până acum nu au fost înregistrate furturi sau tâlhării deosebite, dar administrația locală dorește neapărat să aibă situația sub control, mai ales că în sezonul estival localitatea este vizitată de un număr mare de turiști din țară și străinătate.  Mai bine să previi situațiile neplăcute, decât să le gestionezi, cam așa gândesc cei care conduc destinele comunei.

Printre preocupărilor edililor din Sic, în această perioadă, se află și supravegherea atentă a modului în care se respectă normele sanitare în această perioadă de pandemie.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut