Noi emisiuni de titluri de stat

Ministerul Finanţelor a anunțat că emite, începând de luni, 4 octombrie, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,50%, 4,00% şi 4,40%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Titlurile pot fi cumpărate între: * 4 – 27 octombrie de la unităţile Trezoreriei Statului * 4 – 26 octombrie pentru mediul urban şi 4 – 25 octombrie pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
La achiziție, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut