Noi emisiuni de titluri de stat Tezaur și Fidelis

Ministerul Finanțelor lansează de joi, 1 septembrie, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin programele Tezaur și Fielis.

Titlurile de stat Tezaur au dobânzi anuale de 7,75% la scadența de 1 an și 7,90% la scadența de 2 ani, plătite la termenele din prospectul de emisiune, sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Se pot cumpăra titluri astfel: * între 1 – 27 septembrie – online, de persoanele fizice înregistrate în SPV; operațiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului; detalii există în Ghidul Tezaur online și Tezaur online * între 1 – 28 septembrie – de la unitățile Trezoreriei Statului * între 1 – 27 septembrie în mediul urban și 1 – 26 septembrie 2022 în mediul rural – prin subunitățile Poștei Române.

Persoanele cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, între 1 și 16 septembrie, prin intermediul băncilor BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, pentru titlurile de stat Fielis denominate în lei și în euro, listate la Bursa de Valori București. Titlurile în lei au scadența de 3 ani cu dobânda anuală de 8% pe an, iar cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani și dobândă anuală de 1,85%, respectiv 2,65%. Valoarea nominală a unui titlu este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. La subscrierea titlurilor nu se percep comisioane de băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri Tezaur sau Fielis, lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri lansate în septembrie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut