Noi echipamente medicale ultramoderne în dotarea Spitalului de Copii Cluj

Consiliul Județean Cluj anunță că a recepționat 157 de noi echipamente medicale de ultimă generație, care au intrat deja în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.

Aparaturile livrate unității spitalicești din subordinea forului administrativ județean sunt: un ventilator cu jet de înaltă frecvență, un aparat de epurare sanguină, 16 aparate de monitorizare hemodinamică non-invazivă și un aparat de ecografie cu sonde convexă, liniară, microconvexă și de cord, precum și modul Doppler, Power Doppler și Power Pulsat.

Totodată, la Spitalul de Copii au mai ajuns 15 pompe de alimentație enterală continuă, trei stații de andocare cu troliu mobil, 60 de injectomate, 30 de infuzomate, 20 de perne antiescară și 10 saltele antiescară.

Valoarea noilor echipamente medicale este de 2.470.798 de lei, acestea fiind cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană, câștigat de Consiliul Județean Cluj, care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut