Noi echipamente de securitate pe Aeroportul clujean

Vineri, la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca au fost prezentate noi echipamente de securitate, în valoare de peste 42 de milioane de lei, achiziţionate cu finanţare europeană, la eveniment fiind prezenți preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PNL, Ludovic Orban și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.


Aeroportul clujean dispune e acum de echipamente de scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management / returnare a tăvilor și de echipamente de detecţie explozibil Standard 3 de tip CTX.

„Aceste echipamente sunt la ultimele standarde internaţionale Sunt ca un computer tomograf, orice obiect poate fi analizat pe trei dimensiuni. Suntem primii în România cu aceste echipamente, printre primii în Europa; aceste echipamente sunt, în momentul de faţă, cele mai performante la nivel mondial”, a declarat directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.
Ludovic Orban a amintit de faptul că, în timpul mandatului său de premier, a acordat o atenţie deosebită sectorului transporturilor, celui al aviaţiei în particular. „Sectorul aviaţiei a fost lovit puternic de pandemie, este printre cele mai afectate sectoare economice şi am încercat să venim cu măsuri de susţinere. O dată cu revenirea la normalitate este important ca noi să susţinem dezvoltarea în continuare a infrastructurii de transport”, a spus Ludovic Orban.
Lucian Bode a declarat, la rândul său, că respectivele proiecte de finanţare au fost primele pe care le-a semnat în calitatea sa de atunci, de ministru al Transporturilor. „Anul 2020 a fost pentru ministerul Transporturilor, pe care l-am condus, pentru Guvernul României, condus de domnul Orban, anul în care infrastructura de transport a fost pe primul loc. Aeroportul din Cluj-Napoca a beneficiat de peste 30% din totalul ajutorului de stat acordat pentru aeroporturile din România de aproape 2.000.000 de euro. Anul 2020 a fost şi anul în care am accelerat proiectele cu finanţare europeană”, a spus Lucian Bode.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut