Noi dotări la Clubul Copiilor Gherla

Clubul Copiilor din municipiul Gherla se bucură de mare căutare în rândul elevilor din localitate. An de an tot mai mulți copii frecventează cercurile tehnico-aplicative și artistice. Printre cele mai căutate cercuri se numără și cel de informatică.

Zilele trecute, copiii care frecventează acest cerc au primit o veste bună, prin intermediul Asociației „Pro Armenopolis” au primit 10 computere noi. Un gest frumos din partea asociației respective, care în ultima perioadă a mai organizat astfel de acțiuni caritabile. Noile computere dispun de monitoare, mouseuri, tastaturi și softuri instalate. Sumele de bani necesare cumpărării acestor computere s-au obținut prin intermediul formularelor de donații a 3,5% din impozitul pe venit. Dar, nu asta contează, ci acțiunea umanitară desfășurată în vederea sprijinirii Cercului de informatică, condus de prof. Angela Coroian.

Cercul a fost înființat în anul 1985, dar în lipsa calculatoarelor (pe atunci nici nu exista așa ceva) copiii foloseau televizoare vechi în loc de ecran, improvizând dotarea acestora cu toate cele necesare. În aceste condiții a fost mai greu membrilor cercului să-și însușească cele mai elementare cunoștințe tehnice, însă ei au putut face cunoștință cu „tainele” informaticii. În prezent, în cadrul cercului copiii învață informatica aplicată, matematica aplicată și totodată  dezvoltă competențe digitale. O adevărată școală de informatică pentru viitori specialiști, de care se interesează tot mai mulți tineri.

În cadrul Clubului Copiilor Gherla, în acest an școlar funcționează 7 cercuri. Pe lângă informatică, de mare succes se bucură Cercul de machete și podoabe, condus de prof. Daniela Katona, cu participări apreciate la diferite expoziții și târguri artistice organizate în toată țara, de unde copiii gherleni s-au întors mereu  cu premii și diplome.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut