Noi acţiuni umanitare la Fundaţia „Inima Copilului”

Cum ne apropiem de sărbătorile de la sfârşitul anului, în cadrul Fundaţiei „Inima Copilului” se înmulţesc activităţile umanitare desfăşurate de voluntarii fundaţiei. Chiar şi în această perioadă dominată de acest virus necruţător cu toată lumea, voluntarii fundaţiei întreprind tot mai multe acţiuni caritabile. În ciuda greutăţilor şi a restricţiilor provocate de pandemie,  zi de zi se fac gesturi nobile, cu toţii sărind în sprijinul copiilor săraci şi al familiilor nevoiaşe.

Preşedintele fundaţiei, asistentul social Tiberiu Sânpetrean ne-a informat despre ultimele acţiuni derulate. Astfel, în comuna Baciu, în cadrul proiectului „Case Sociale” se construiesc trei case pentru familiile sărace. Investiţia se află în plină  realizare, alături de meşterii angajaţi muncind şi voluntarii fundaţiei. L-am văzut lucrând la ridicarea obiectivelor şi pe preşedintele fundaţiei, de altfel un om deosebit de ambiţios, dar şi harnic. Investiţia este sprijinită de mai multe firme clujene, care în această toamnă au sărit în ajutorul organizatorilor. Scopul lucrărilor este crearea unor condiţii de trai mai bune unor oameni săraci, cu mulţi copii.

Apropo de copii. În comuna Ţaga (unde şi în anii trecuţi au fost iniţiate acţiuni umanitare) s-a deschis un shop chiar în centrul localităţii, unde se adună haine, încălţăminte şi diferite obiecte şi jucării pentru copii. Aceste cadouri vor fi oferite celor mici cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Conform tradiţiei, fundaţia a iniţiat şi în acest an acţiunea „Cadou de Crăciun”, binevenită mai ales în această perioadă. Vor fi ajutaţi copiii din Cluj-Napoca, Floreşti, Gherla, Ţaga, dar şi din alte comune de pe Câmpie. Recent, de astfel de cadouri au beneficiat elevii Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Şincai” din Floreşti, unde voluntarii de la „Inima Copilului” sistematic organizează diferite jocuri distractive. Tot acolo au devenit obicei activităţile „Terapie de familie”. La începutul anului şcolar, elevilor li s-au oferit ghiozdane şi rechizite. Unele activităţi educative au avut loc în colaborare cu studenţii Facultăţii de Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Astfel de întâlniri s-au desfăşurat în ultimele luni şi în comunele Bonţida şi Ţaga. Este de apreciat și iniţiativa voluntarilor din cadrul fundaţiei, de a oferi pâine proaspătă locatarilor Căminului de persoane vârstnice „Casa Maria” din Cluj-Napoca.

Să mai amintim şi obişnuitele spectacole muzicale susţinute de copiii fundaţiei la Cluj-Napoca, Apahida, Ţaga sau Aluniş, manifestări ce se bucură de mare succes. În condiţiile actuale, însă, la sfârşitul acestui an aceste acţiuni vor fi mai restrânse, însă importantă este implicarea socială a voluntarilor.

Oricum, un surâs o să apară şi de Crăciun pe feţele copiilor protejaţi de fundaţia clujeană. Cadourile nu vor lipsi nici în acest an.

SZEKELY Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut