Noi acțiuni ale polițiștilor gherleni

Odată cu sosirea primăverii, și pe străzile municipiului Gherla s-au intensificat acțiunile de control  privind circulația rutieră.

Polițiștii din cadrul Poliției Gherla – Compartimentul Rutier au acționat zilele trecute pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea producerii evenimentelor rutiere, precum și în vederea depistării conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare. În cadrul activităților desfășurate pe drumurile din zonă au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute și 9 permise de conducere, dintre care 7 pentru depășire neregulamentară. În cadrul controalelor obișnuite efectuate în trafic au fost testați peste 100 de conducători auto cu aparatele Etilotest.

În timpul controalelor au fost constatate două infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice, fiind efectuate cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

În perioada menționată au fost efectuate activități preventive și de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla, pentru verificarea respectării legislației rutiere, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, combaterea faptelor antisociale și a delictelor silvice. În urma acestora au fost verificate și legitimate 79 de persoane și controlate 62 de autovehicule, fiind aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor rutiere, în baza OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și a normelor de conviețuire socială, conform Legii 61/1991R.

În domeniul liniștii publice, pe raza municipiului Gherla, Poliția Locală a întreprins zilele trecute mai multe controale de rutină, nefiind semnalate abateri deosebite. Odată cu renunțarea restricțiilor pe timpul nopții au fost verificate restaurantele și barurile, unde se respectă programul de  funcționare de după renunțarea stării de alertă.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut