Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Câmpia Turzii

Peste 400 orașe din 26 de țări vor găzdui, anul acesta, în 29 septembrie, întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene, în cadrul celui mai captivant eveniment despre știință și cercetare – Noaptea Cercetătorilor Europeni.

În România evenimentul va avea loc în 28 de orașe, între care și Câmpia Turzii, din județul Cluj.

Înscris în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie, Noaptea Cercetătorilor Europeni își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Anual, în ultima zi de vineri a lunii septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori.

La Câmpia Turzii, evenimentul va avea loc de la ora 17:00, la Complexul sportiv AlfaGen. Cei care au „o minte curioasă” și „«de ce?» este întrebarea lor preferată” sunt invitați să exploreze lumea științei și a cercetării „în cele mai inedite, interactive și captivante moduri, alături de cei mai prietenoși cercetători”. „Am pregătit experimente trăsnite, ateliere de lucru, activități educative, concursuri cu premii și multe surprize” – anunță organizatorii.

Detaliile privind programul și activitățile din fiecare oraș din România în care se va organiza Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023 se regăsesc pe site-ul evenimentului: www.noapteacercetatorilor.eu.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut