Nicolae Ciucă: România are nevoie de împăduriri masive

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că România are nevoie de împăduriri masive și de un management performant al deșeurilor deopotrivă.

„La un an de la învestirea noului #Guvern, putem spune că zonele roșii scad ca suprafață și sunt înlocuite de verdele pe care ni-l dorim cu toții ca moștenire pentru copiii noștri. Am lansat cea mai amplă campanie de ȋmpădurire pe care a avut-o țara noastră și mă bucur că toate aceste proiecte sunt realizate din fonduri #PNRR.

Este un moment important pentru noi toți, ca societate, și ne oferă speranța că generațiile viitoare vor trăi ȋntr-un #mediu mai curat și mai sănătos”, a declarat premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

Persoanele care deţin terenuri agricole pe care nu mai vor să le cultive le pot transforma în păduri sau perdele forestiere. Statul susţine un hectar de pădure de stejar, la câmpie, cu până la 20.000 de euro, și unul de perdea forestieră cu 17.000 de euro.

Proprietarii publici sau privați vor putea înfiinţa păduri pe suprafeţe de cel puţin jumătate de hectar sau perdele forestiere pe minimum 1.000 de metri pătrați.

Bugetul programului care va fi derulat până în 2026 este de 730 de milioane de euro. Banii ar ajunge pentru 56.000 de hectare de noi păduri şi suprafeţe forestiere în zonele vulnerabile la schimbările climatice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut