Niciun meci organizat de UEFA nu se va juca în Israel „până la noi ordine”

Niciun meci organizat de UEFA nu se va juca în Israel „până la noi ordine”, din motive de securitate legate de conflictul dintre statul evreu şi organizaţia palestiniană Hamas, a anunţat joi forul fotbalistic european.

Această decizie vizează şi meciul Israel – România, programat pe 18 noiembrie în preliminariile EURO 2024.

„În urma unei evaluări amănunţite a situaţiei actuale în materie de siguranţă şi securitate în Israel, Comitetul Executiv al UEFA a decis că niciun meci oficial sub egida UEFA nu se va juca în Israel până la noi ordine”, a scris organizaţia cu sediul la Nyon.

Naţionala Israelului este una din adversarele României în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Federaţia israeliană de fotbal şi cluburile sale implicate în competiţiile europene, Maccabi Haifa şi Maccabi Tel Aviv, „au fost invitate să propună alte locuri/stadioane (…) în afara teritoriului Israelului pentru meciurile lor de acasă, atâta timp cât această decizie va rămâne în vigoare”.

Meciul din Europa League dintre Villarreal şi Maccabi Haifa, programat pe 26 octombrie, a fost deja amânat pentru 6 decembrie, la fel ca meciul din Europa Conference League dintre Maccabi Tel Aviv şi Zaria Lugansk, programat la aceeaşi dată şi amânată pentru 25 noiembrie.

UEFA amânase deja două meciuri internaţionale, inclusiv meciul din preliminariile EURO 2024 dintre Israel şi Elveţia, programat iniţial pe 12 octombrie, pentru 15 noiembrie, într-o locaţie care urmează să fie stabilită.

Meciul Kosovo – Israel, programat pe 15 octombrie, tot în preliminariile EURO 2024, a fost şi el amânat, autorităţile israeliene interzicând echipei naţionale să călătorească în străinătate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut