Nicicum nu-i bine: nici acasă, nici la birou!

Angajații care lucrează doar la distanță sunt îngrijorați de riscul de a nu promova, însă cei care lucrează exclusiv la sediu sunt mai nemulțumiți de condițiile de muncă decât ceilalți.

În România, 19% dintre angajați lucrează doar de acasă și 29% numai la sediul firmei. Ceilalți beneficiază varianta hibrid. La nivel global, procentele sunt diferite: 31% lucrează exclusiv la distanță, iar 13% numai la sediu.

Angajații care lucrează exclusiv la distanță sunt mai îngrijorați decât cei care lucrează în sistem hibrid sau exclusiv fizic de lipsa oportunităților de avansare în carieră. În schimb, cei care nu pot lucra la distanță, în principal pentru că munca lor poate fi făcută doar la sediul fizic al companiei, au un grad de satisfacție mai scăzut față de locul lor de muncă decât ceilallți, arată un sondaj PwC.

Astfel, 21% dintre angajații din România sunt foarte îngrijorați de lipsa oportunităților de avansare în carieră. Acest grup de respondenți lucrează, în marea lor majoritate, exclusiv la distanță. În același timp, 45% dintre cei care lucrează exclusiv la sediul firmei au mai puțină satisfacție față locul lor de muncă decât cei care lucrează în sistem hibrid sau complet de la distanță.

Angajatorii se așteaptă ca, în următoarele 12 luni, doar 11% dintre angajați să lucreze de la distanță, în vreme ce ponderea celor care vor munci la sediul fizic să ajungă la 33%, dar sunt conștienți că flexibilitatea va defini modul de lucru de acum înainte și este puțin probabil să ne mai întoarcem la situația ante pandemie.

Pe de altă parte, angajații, în special cei care au competențe specializate sau mai greu de găsit sunt gata să își caute un alt loc de muncă sau plănuiesc să ceară o promovare și o mărire de salariu în acest an. Pe de cealaltă parte, angajații care nu pot lucra la distanță și care se simt mai puțin împliniți prin munca lor, cred că angajatorilor nu le pasă de bunăstarea lor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut