Neliniști după semi-eșecul cu ultima clasată în SuperLigă. Sabău: ”Ceva trebuie să schimb. Sunt mulți jucători sub nivelul la care eu mă aștept”

Ioan Ovidiu Sabău a fost extrem de abătut la finalul jocului cu ultima clasată în Superligă, și a declarat că meciul trebuia câștigat de echipa sa. ”Joci cu echipa de pe ultimul loc și trebuie să abordezi altfel jocul, cu mai multă încredere, cu mai mult tupeu, cu curajul de a lua decizii bune în preajma careului, mai liniștit atunci când trebuie să finalizezi”, a spus Neluțu Sabău, care a mai declarat că e dezamăgit de evoluția mai multora dintre jucători.

”Am avut 66 la sută posesie, 21-8 la ocazii, 10-3 șuturi pe poartă, și 2-2 scorul. Meciul a început de la 2-0 pentru ei. Ei gol în minutul doi deși noi ne pregătim, discutăm. Da, e neplăcut, pentru mine ca antrenor e foarte, foarte greu să înțeleg ce se întâmplă și ce trebuie să fac în momentul de față. Ce schimbări de sistem să fac, e o analiză foarte profundă, ceva trebuie să schimb pentru că lucrurile nu merg. Au fost primele două jocuri în care am căpătat toate aprecierile, respectul oamenilor, a tuturor celor care s-au uitat la noi, a venit apoi acel meci de la Craiova. Și acum am început de la 0-2. Am avut reacție foarte bună, ocazii foarte multe de a înscrie, dar e foarte mult de muncă ce ține de apărare, ce ține de finalizare.

Am primit mesaje de apreciere, dar asta pe mine nu mă încălzește. Ai jucat cu ultima clasată, e adevărat vin după niște rezultate bune și achiziții importante, dar joci cu echipa de pe ultimul loc și trebuie să abordezi altfel jocul, cu mai multă încredere, cu mai mult tupeu, cu curajul de a lua decizii bune în preajma careului, mai liniștit atunci când trebuie să finalizezi. Există o tensiune clar, o stare încordată, pentru că după acea umilință de la Craiova jucătorii nu sunt liniștiți. Dar, e o reacție bună, până la urmă, și trebuie apreciat efortul lor, dar sunt mulți jucători sub nivelul la care eu mă aștept, am alte așteptări pentru că unii dintre ei pot mult mai mult.

Thiam, Stoica, Gomes au avut multe situații în care doar trebuiau să împingă mingea în poartă, dar e bine că am avut multe ocazii de a înscrie, ăsta e un lucru pozitiv. La pauză erau încrezători că vom câștiga meciul, că vom reuși, dar ați văzut și la ultima fază cu Bălan, trebuia doar să prindă cadrul porții și am fi câștigat jocul. Meritam asta.

După meci i-am văzut pe băieți foarte supărați, e normal, asta trebuie să fie reacția corectă, dar trebuie un alt spirit.

Nu ne putem permită să lăsăm să plece un jucător ca Ianis Stoica. Asta ar însemna ca astăzi, mâine, să găsești soluții să aduci un jucător  la nivelul lui, sau mai bun. De unde să-l aduci? Nici nu se pune problema să plece acum. Sigur, impresarii discută cu jucătorii, vin cu tot felul de oferte, nu discută cu clubul, discută direct cu jucătorii, și asta, sigur, îi afectează pe jucători, se gândesc la bani, la salarii mai mari.

Sperăm să vină un fundaș stânga, ați văzut că și acolo avem probleme, a trebuit să-l trimit acolo pe Ispas când am schimbat sistemul. Tot mutăm din stânga în dreapta, ar trebui să ajungem să știm exact unde evoluează fiecare jucător, să existe concurență pe post, să joace cel mai în formă și cel mai bun”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, după meciul cu CS Mioveni.

Etapa următoare, ”alb-negrii” vor juca vinerea viitoare, în deplasare, împotriva celor de la Chindia Târgoviște.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut