Muzică | Nume sonore la Jazz in the Park

26 de artiști noi completează line-up-ul festivalului Jazz in the Park, dublând astfel numărul trupelor prezente pe scenele din Parcul Etnografic Cluj în perioada 1-4 septembrie. În total, 52 de artiști din 14 țări.

Îi vom putea asculta cu această ocazie pe Skalpel (PL), Shay Hazan (IL), Guts (FR), Andi Moisescu (RO), Anna Hauss (DE), Koszika Jazz Folk Duo (RO), Edina & Friends (RO), Alex Cos & Alex Munte Duo (RO), Purple Jam (RO), Sidewalk Troubadours (RO), Yesterdays (RO), Iulian Matei (RO), Bogdan Vaida (RO), Funk You! (RO), precum și artiștii VRTW: Ezirk, Iorga, Bully, UFe, Karak, Puiu, Socol, împreună cu Dodo, The Electors, Lazy Boys (Dubase & Rogvaiv) și DJ Klaus EB, se arată în comunicatul de presă.

„Am ajuns la forma finală de festival și sunt foarte optimist de ce-a ieșit. Este probabil cel mai complex line-up pe care l-am realizat până acum. De asemenea, vom folosi în festival fiecare colțișor din Parcul Etnografic. Publicul să se aștepte la un eveniment simplu, frumos, îngrijit și relaxant. Îmi doresc foarte mult să iasă bine, cu atât mai mult cu cât toți din echipă vedem acest eveniment drept revenirea la normal. Sperăm să vină cât mai multă lume și abia așteptăm să vă fim gazde”, a spus Alin Vaida, directorul festivalului.

În perimetrul Parcului Etnografic vor fi amenajate patru scene, Church Stage, Backyard Stage, Young Stage și Vinyl Stage.  Night Stage se află în imediata apropiere a intrării laterale în Parc și este dedicată mai ales DJ-ilor.

Organizatorii au făcut public și programul pe zile al evenimentului. Astfel, în prima zi de festival, joi, 1 septembrie, vor urca pe scenă The Comet is Coming, Mircea Tiberian Trio, Shay Hazan, Trigon, Bogdan Vaida, Răzvan Petrache Trio, Andrei Petrache Trio, Dodo, Ezrik și Iorga, se adaugă în comunicat.

Biletele și abonamentele pot fi procurate de pe site-urile iabilet.ro, iabilet.ro/retea și www.jazzinthepark.ro.

Festivalul de jazz contemporan Jazz in the Park a fost fondat în anul 2013 și a adus până în prezent peste 300 de concerte ale artiștilor de pe aproape toate continentele, devenind, astfel, unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. În 2019, evenimentul muzical organizat la Cluj-Napoca a fost recompensat cu trofeul categoriei ’’Best Small European Festival’’, în cadrul celei de-a XI-a ediții a competiției European Festival Awards, devenind astfel primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) premiat la acest prestigios eveniment.

Jazz in the Park este organizat cu sprijinul Primăriei Cluj și al Consiliului Local Cluj.

Iulia GHIDIU                         

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut