Muște și pește vechi în restaurante clujene

După controale survenite inclusiv în urma unor reclamații, echipe de control din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj au verificat, în această săptămână, 5 operatori economici din Cluj-Napoca, unde au identificat mai multe deficiențe.

Printre neregulile constatate de inspectori figurează comercializarea unor produse cu data limită de consum și termen de valabilitate depășit, comercializarea peștelui vechi, cu ochi retractați și la care se desprindea carnea de pe os, schimbarea stării termice a unor produse și preparate, folosirea unor spații de depozitare insalubre (mucegai pe rafturi), utilizarea unor aparate frigorifice insalubre, precum și prezența muștelor în blocurile alimentare. De asemenea, au fost depistate utilizarea unor cântare neverificate metrologic sau neomologate legal, existența unui bloc alimentar cu igrasie, zone cu aglomerări de mucegai sub plitele de gătit, zona aferentă barului insalubră și utilizarea unor agregate cu ventilatoare îmbâcsite cu praf.

Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale dintre care 4 cu amenzi în cuantum de 155.000 lei și unul cu avertisment. Totodată, au fost dispuse măsuri de oprire definitivă de la comercializare a unor produse și preparate în valoare de circa 3.500 de lei. Nu în ultimul rând, pentru 4 operatori economici a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării de servicii pană la remedierea deficiențelor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut