Municipiul Gherla va avea un nou centru SMURD

În sfârșit, după zece ani de așteptare, noul centru SMURD din subordinea subunității ISU Cluj de la Gherla este aproape gata.

La moderna clădire de pe strada Victoriei se fac ultimele finisări interioare, iar asta înseamnă că de acum încolo gherlenii nu trebuie să aștepte mașinile de intervenții de la Cluj-Napoca sau Dej, ele se găsesc la doar doi pași, pe terenul fostei piețe industriale din vecinătatea Serviciului Voluntar pentru  Situații de Urgență. Deci, în caz de intervenții, totul se găsește la un loc, mare avantaj pentru operativitate și punctualitate.

Echipa de constructori a lucrat foarte bine, finalizând investiția într-un timp record, dacă ținem seama de complexitatea sediului noului centru SMURD, care se întinde pe o suprafață de 272 mp. Pe lângă  birouri, grupuri sociale și spațiile rezervate echipamentelor, acolo se mai găsesc două garaje pentru autospeciale, un garaj pentru ambulanță și o sală de dezinfecție, necesară mai ales (dar nu numai!) în condițiile actuale ale pandemiei.

Zilele trecute, noul obiectiv a fost vizitat de primarul municipiului, Ovidiu  Drăgan, domnia sa analizând la fața locului stadiul lucrărilor și discutând cu constructorii despre ultimele finisări  interioare, care să corespundă cerințelor moderne ale intervențiilor rapide în caz de  nevoie. Oricum, un mare avantaj pentru orașul Gherla și comunele din vecinătate.

Iată că la Gherla, chiar dacă cu întârziere, proiectele edililor prind contur. Urmează ca și sediul Policlinicii (Ambulatoriul) să fie pus la punct. Promisiuni sunt în acest sens, dar până la executarea lucrărilor mai trebuie să așteptăm…

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut