MS: Peste 91 milioane de lei alocați pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a transmis deschiderile de credite bugetare în sumă de 91.480.000 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor Ministerul restante din lunile mai, iunie, iulie 2021.

„În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susținut și vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de prevenție eficientă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, citat într-un comunicat al MS, remis presei.

Conform aceluiași document, în data de 13 septembrie 2021 erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populației, cu 839 fluxuri organizate. Tot la această dată au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice și 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie 2021 au fost solicitate 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut