MS: O nouă tranșă de vaccin gripal, distribuită în țară

Ministerul Sănătății anunță că a finalizat distribuirea unei noi tranșe de 70.000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani, pentru care este recomandată vaccinarea.

Conform unui comunicat remis presei, pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin gripal (o cantitate dublă față de anul trecut), în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

„În data de 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a început campania de vaccinare prin distribuția primelor 330.000 doze către direcțiile de sănătate publică, în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie, pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc” – precizează MS.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, în acestă perioadă, specialiștii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între 3 și 5 ani, în special a celor care sunt la prima imunizare de acest fel și care necesită 2 doze, la interval de 30 de zile, gravide, persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, personal sanitar.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătății se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi. Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. De asemeni, MS solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut