MS: Măștile cu supapă nu sunt recomandate în contextul pandemiei de coronavirus

Ministerul Sănătății atenționează că măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.

„Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei. Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane” – avertizează MS.

Potrivit specialiștilor, sunt recomandate: măștile care acoperă în întregime nasul și gura; măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi; măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea ei superioară; măștile care se așează bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/ elimina particule.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut