MS: Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită va demara săptămâna viitoare

Ministerul Sănătății anunță că, pentru sezonul 2021-2022, intenționează imunizarea „unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, prin utilizarea a aproximativ 2 milioane de doze de vaccin gripal”.

În acest sens, a încheiat semnarea contractului în baza căruia vor fi livrate primele 300.000 doze de vaccin gripal, urmând ca, „în perioada imediat următoare”, să fie livrate alte 1.000 000 de doze pentru continuarea imunizărilor. Repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se va face în mai multe tranșe, iar DSP-urile vor trimite aceste doze cabinetelor medicilor de familie și unităților sanitare, în vederea începerii imunizărilor.

„Deși procedura anuală în baza acordului cadru încheiat în 2019 pentru achiziția vaccinului gripal a fost finalizată în luna martie a acestui an, eu când am ajuns în minister nu era semnat nici un contract. Am cerut să se realizeze toate demersurile legale pentru semnarea contractelor și începerea în regim de urgență a campaniei de vaccinare antigripală gratuită. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin cu alte 700.000 de doze, până la 2 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul interimar Cseke Attila, conform unui comunicat al MS, remis presei.

Conform comunicatului, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății, care se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi, vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide.

MS precizează că o persoană care s-a vaccinat anti-COVID și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut