MS a solicitat DSU activarea Mecanismului de protecție civilă al UE pentru achiziționarea a 12.700 flacoane de Tocilizumabum

Ministerul Sănătății anunță că a solicitat, marți dimineața, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum.

Conform unui comunicat al MS, remis presei, solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.

„În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a solicitat șefului DSU, Raed Arafat, activarea mecanismului de protecție civilă” – se precizează în comunicat.

Același document menționează că Ministerul Sănătății a primit fondurile necesare pentru achiziționarea acestui produs utilizat în tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă, de 6649 de flacoane de Tocilizumabum, direcțiilor de sănătate publică teritoriale, pentru a fi distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut