MS: 1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în școli

Până la data de 26 februarie a.c., au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2, dintre care peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ – informează Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea având rezultat negativ.

„Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și vizează prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie a.c., pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2” – precizează MS, adăugând că procesul de distribuire a testelor antigen în unitățile de învățământ și procesul de testare sunt monitorizate „în regim de permanență”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut