Motiv de bucurie pentru cei mici la Salina Turda

Pentru orice copil, joaca este una din cele mai importante activități pentru dezvoltarea și sănătatea sa. Cei mici au nevoie de locuri de joacă special amenajate, unde să își manifeste creativitatea și care să le aducă zâmbete și multe amintiri frumoase.

Pentru administratorii Salinei Turda-cel mai spectaculos subteran din lume, modul în care își petrec timpul micuții care vizitează acest obiectiv reprezintă o prioritate. De aceea, unul dintre recentele proiecte implementate a constat în amenajarea de noi locuri de joacă. „De azi, prichindeii ce ne trec pragul, au un nou motiv de bucurie! Jos, în #Mina Rudolf au fost instalate noi spații de joacă! Ansamblurile de joacă îi așteaptă pe cei mai mici dintre vizitatorii Salinei la o porție de bucurie, inspirând sănătate! Zilnic, între orele 9 și 17, cu ultima intrare la ora 16, #Salina Turda își așteaptă turiștii pentru clipe minunate în cel mai spectaculos subteran din lume!”, au anunțat reprezentanții Salinei Turda.

Salina Turda este recomandată pentru tratarea rinitelor, a astmului bronșic, infecțiilor respiratorii, dar și a altor boli și afecțiuni. Salina Turda prezintă și zone de exploatație conice, care sunt specifice începuturilor mineritului în sare, dar și trapezoidale.

Primele urme de exploatare la Salina Turda pot fi văzute la Mina Ghizela. Aici, turiștii pot vedea făgașe tăiate în sare pentru delimitarea brazdelor și modul de amplasare a penelor cu care brazdele erau detașate din masivul de sare. Mina Ghizela, mină de tip trapezoidal, a fost proiectată în același sistem ca și Mina Rudolf, însă ca urmare a închiderii exploatării sării în anul 1932, camera a rămas în stadiul de lucrări de pregătire a exploatării, fiind astfel de o înălțime redusă. Frumusețea adâncurilor este dată de formațiunile carstice depuse pe compartimentul de transport al puțului de acces în preabataj. Stalactitele înclinate și depunerile de cristale cubice de sare completează formațiunile de sare secundară specifice acestei părți a Salinei. Accesul turiștilor în mina Ghizela se va face prin achitarea unui tarif suplimentar biletului de intrare, în grupuri de maxim 20 de persoane însoțite de un ghid. Accesul în mina Ghizela se face exclusiv pe scări.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut