Monede omagiale din aur și argint, dedicate lui Alexandru Ioan Cuza

Banca Naţională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur şi o monedă din argint cu tema 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza.


Aversul monedelor redă imaginea Palatului „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI” – monerda din aur, respectiv ”10 LEI” – moneda din argint, stema României şi anul de emisiune „2020”.
Pe reversul comun al monedelor din aur şi din argint este redat portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inscripţiile în arc de cerc „ALEXANDRU IOAN CUZA” şi anii între care a trăit „1820-1873”.
Monedele vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţurile de vânzare sunt: * 10.400,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare * 365,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare.
Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea lor în circuitul numismatic a fost realizată prin sucursalele regionale BNR, inclusiv cea din Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut