Monede omagiale din argint

Luni, 14 noiembrie, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete.

Moneda este din argint cu titlu 999‰, calitate proof, are valoarea nominală de 10 lei, forma rotundă, diamentrul de 37 mm, greutatea de 31,103 g și cant zimțat.

Aversul monedei redă imaginea Palatului Vechi al Băncii Naționale a României, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Constantin Ionete și anii între care a trăit – „1922” și „2011”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim al emisiunii este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare este de 480 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi achiziționate de la Sucursala BNR Cluj. Informații privind achiziția monedelor se găsesc pe site-ul BNR, secțiunea Numismatica (http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx).

Constantin Ionete a fost un economist, membru de onoare (1993) al Academiei Române.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut