Monede din argint, la aniversarea nașterii lui Tudor Arghezi

Banca Naţională a României a anunțat că, începând de luni, 7 decembrie, va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea poetului Tudor Arghezi.

Moneda are valoare nominală de 10 lei, este din argint, titlu 999‰, calitate proof, are forma rotundă, diamentrul de 37 mm, greutatea de 31,103 g și cant zimțat.

Aversul monedei redă imaginea casei lui Tudor Arghezi (Mărțișor), inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2020”, valoarea nominală „10 LEI” și stema României. Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Tudor Arghezi suprapuse peste un fragment de manuscris cu textul unei poezii scrise de acesta.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru monedă este de 500 piese, iar preţul de vânzare este de 400 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi achiziționate de laa Sucursala BNR Cluj.

Informații privind la achiziția monedelor se găsesc pe site-ul Băncii Naționale a României (www.bnr.ro), secțiunea Numismatica.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut