Monede din alamă pentru colecționare

Banca Naţională a României (BNR) a anunțat că, vineri, 11 iunie, va lansa în circuitul numismatic o monedă din alamă pentru colecționare cu tema Campionatul European de Fotbal 2020.

Moneda este din alamă, calitate proof, are valoarea nominală de 50 bani, forma rotundă, diametrul de 23,75 mm, greutatea de 6,1 gr, grosimea la chenar de 1,9mm, cant inscripționat cu „ROMANIA” de două ori, cu steluță între cele două cuvinte.

Aversul monedei prezintă o compoziție grafică ce face trimitere la jocul de fotbal, inscripția în microtext „CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL”, scrisă continuu pe trei rânduri, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei redă în centru o minge de fotbal, inscripția în microtext „Campionatul European de Fotbal”, scrisă continuu sub forma ochiurilor de plasă de la porțile terenului de fotbal; circular, inscripția „CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL 2020”.

Monedele vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Tirajul maxim pentru moneda din alamă pentru colecționare este de 20.000 piese, iar preţul de vânzare este de 10 lei, exclusiv TVA.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi achiziționate de la Sucursala regională BNR Cluj. Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării se poate utiliza formularul disponibil la adresa https://www.bnr.ro/Formular-de-rezervare-22794.aspx

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut