Monede care aniversează Revoluția condusă de Tudor Vladimirescu

Banca Naţională a României a lansat vineri în circuitul numismatic monede din aur, argint, tombac cuprat şi alamă pentru colecţionare cu tema 200 de ani de la Revoluţia din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu.


Aversul monedelor prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2021”, stema României și valorile nominală: * „500 LEI” pentru moneda din aur * „10 LEI” pentru moneda din argint * „1 LEU” pentru moneda din tombac cuprat * „50 BANI” pentru moneda din alamă pentru colecționare.

Reversul, comun tuturor monedelor redă, în centru, monumentul de la Padeş şi anul evenimentului aniversat, „1821”, în partea de jos, acvila de pe steagul lui Tudor Vladimirescu şi, circular, inscripţia „200 DE ANI DE LA REVOLUTIA CONDUSA DE TUDOR VLADIMIRESCU”.
Monedele vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent, şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză,
care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim aprobat pentru moneda din aur este de 1.000 de piese, pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 de piese, iar pentru moneda din alamă pentru colecţionare este de 20.000 de piese.
Preţurile de vânzare sunt: * 11.000 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare * 440 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare * 110 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare * 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă pentru colecţionare.
Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României,
și pot fi achiziționate de la Sucursala regională BNR Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut