Monedă omagială din aur

Banca Naţională a României a anunțat că va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, 20 decembrie, o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea poetului Vasile Alecsandri.

Moneda este din aur, cu titlu 900‰, calitate proof, are valoarea nominală de 100 de lei, forma rotundă, diametrul de 21 mm, greutatea de 6,452 g şi cant zimţat.
Aversul monedei redă clădirea Teatrului Naţional din Iaşi, la începutul secolului al XX-lea, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2021”, stema României şi valoarea nominală „100 LEI”. Reversul monedei prezintă portretul, numele şi semnătura lui Vasile Alecsandri şi anii între care a trăit acesta „1821” şi „1890”.
Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 5.000 piese, iat preţul de vânzare este de 2.300 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, și pot fi achiziționate de la Sucursalele regională BNR Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut