Monedă aniversară din argint

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, 19 septembrie, o monedă din argint cu tema 170 de ani de la înființarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Monede este din argint, cu titlu 999‰, calitate proof, are valoarea nominală de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 37 m, greutatea de 31,103 g și cant zimțat.

Aversul monedei prezintă clădirea rectoratului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei redă portretul și numele domnitorului Barbu Dimitrie Știrbei, întemeietorul Școlii Naționale de Agricultură de la Pantelimon, precursoarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, clădirea școlii, inscripțiile „UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCURESTI”, „170 DE ANI” și „1852”, anul întemeierii școlii.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare este de 440 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi achiziționate de la Sucursala BNR Cluj.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Informații privindd achiziția monedelor se găsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut