Monedă aniversară din argint

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 13 septembrie 2021, o monedă din argint cu tema „500 de ani de la Scrisoarea lui Neacşu din Câmpulung”, cel mai vechi document păstrat scris în limba română.

Moneda are un diametru de 37 mm, greutate 31,103 g, cant zimţat şi calitate proof.
Aversul monedei redă o imagine a Casei Sfatului din Braşov, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2021”. Reversul monedei prezintă un fragment din textul Scrisorii lui Neacşu din Câmpulung, inscripţia circulară „Scrisoare lui Neacşu din Câmpulung” şi anul „1521” plasat într-un sigiliu.
Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru monedp este de 1.000 piese, iar preţul de vânzare este de 450 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi achiziționate de la Sucursala regională BNR Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut