Monedă aniversară din argint

Miercuri, 7 iulie, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia.

Moneda estee din argint, titlu 999‰, calitate proof, are valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 37mm, greutatea de 31,103 g și cant zimmțat.Aversul monedei redă Vârful Caraiman din Munții Bucegi, pe care se află Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2021”. Reversul monedei prezintă o compoziție ce cuprinde elemente identitare ale Japoniei: o poartă tradițională torii suprapusă peste imaginea muntelui Fuji reflectată în oglinda lacului Kawaguchi; anul aniversat „1921” și inscripția circulară „100 DE ANI DE RELATII DIPLOMATICE INTRE ROMANIA SI JAPONIA”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 1000 piese, iar preţul de vânzare este de 460 lei, exclusiv TVA, dar inclusiv broșura de prezentare.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi achiziționate de la Sucursala regională BNR Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut