Modernizarea Spitalului Municipal Gherla

În ultimii ani în cele 4 secții de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Gherla au fost efectuate ample lucrări de modernizare, având în vedere că clădirile unității sunt vechi și că o perioadă lungă acolo nu prea s-au realizat investiții majore. În prezent, însă, secțiile spitalului arată mult mai bine, dotările cu aparatura medicală ridicându-se la cerințele actuale ale asistenței medicale moderne.

Amintim doar un singur lucru: nu demult a fost dat în folosință blocul operator, unde intervențiile chirurgicale au fost sistate la un moment dat. După ce a fost dotat cu aparatura medicală necesară, spitalul gherlean dispune în ziua de astăzi și de medici de specialitate, printre care se află și un anestezist, de care unitatea ducea lipsă și din acest motiv nu se efectuau operații, bolnavii fiind trimiși la Cluj-Napoca sau la Dej. De asemenea, secția de pediatrie a fost dotată cu o centrală termică  nouă, iar în secțiile ginecologie-obstetrică și chirurgie au fost puse la punct toate grupurile sociale.

Lucrările de reabilitare au continuat și în această primăvară. Zilele trecute, de exemplu, șapte saloane din cadrul secției Interne a Spitalului Municipal Gherla au fost modernizate complet, lucrări ce includ refacerea instalației de oxigen, uși termopan, covor pvc, instalații sanitare noi, igienizări si zugrăveli. Modernizarea continuă și în perioada următoare. Tot zilele trecute a fost schimbat acoperișul atelierelor de întreținere și al bucătăriei din curtea spitalului, la fel, o lucrare necesară, fiindcă nici acolo zeci de ani nu s-au făcut investiții.

Printre proiectele Primăriei Municipiului Gherla se află și construirea unui nou corp de clădire a unității spitalicești de pe strada Horea, unde se vor extinde spațiile de tratament ale secției Interne. Investiții de mare importanță care contribuie la    îmbunătățirea actului medical în municipiul Gherla, un domeniu în care au fost destule probleme în orașul de pe Someș.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut