Modernizarea sistemului de climatizare a blocului operator al Spitalului de Recuperare

Lucrările derulate de Spitalul Clinic de Recuperare pentru modernizarea sistemului de climatizare a blocului operator avansează în ritm susținut, urmând a fi finalizate până la sfârșitul lunii decembrie.

Principala noastră preocupare este asigurarea actului medical în condiții optime, atât pentru pacienți, cât și pentru medici. Vom monitoriza atent ritmul de derulare a lucrărilor, astfel încât să fie respectat graficul stabilit”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Investiția vizează înlocuirea centralei de ventilație și a tubulaturii acesteia. Blocul operator se află la etajul nouă al corpului C1 din cadrul unității sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, iar centrala de tratare a aerului şi unitatea exterioară a sistemului de ventilare-climatizare sunt situate pe acoperişul terasă, imediat deasupra blocului operator.

Lucrările, în valoare de 1.795.000 de lei, înregistrează un progres de 70%.

Principalele operațiuni derulate până în prezent au constat în executarea străpungerilor pentru tubulatură, carotări, refacerea straturilor terasei în zonele străpunse, montarea tubulaturii interioare și a celei exterioare, precum și realizarea unei noi instalații electrice.

De asemenea, au fost confecționate măștile pentru tubulatura verticală de absorbție, au fost executate finisaje la tavane și pereți și a fost montat un sistem de monitorizare a temperaturii, umidității și a nivelului de presiune în fiecare sală de operație.

Clădirea în care lucrările sunt în desfășurare, respectiv corpul C1 al unității medicale, aparține domeniului public al județului Cluj și se află în administrarea Spitalului Clinic de Recuperare.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut