Mitropolitul Andrei: Mesaj de felicitare pentru noul episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, i-a transmis, joi, un mesaj de felicitare Preasfinției Sale Claudiu Lucian Pop, pentru alegerea sa ca episcop eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

„În acest moment important, când ați fost ales episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Îl auzim pe Domnul Hristos spunându-Vă: „Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână” (Ioan 15,16). Sfântul Apostol Pavel, vorbindu-le la Milet clericilor din Efes, era convins că Sfântul Duh îi pune pe episcopi în lucrare: „Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstoriți Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său” (Faptele Apostolilor 20,28)” – arată ÎPS Andrei, în mesajul adresat noului episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, adăugând că „episcopul este slujitorul lui Dumnezeu în cea mai înaltă treaptă  a slujirii eclesiastice cu autoritatea supremă într-o eparhie”.

Urându-i noului episcop „o păstorire cu rod bogat”, ÎPS Andrei își exprimă speranța ca relația bună pe care a avut-o cu Episcopul Florentin, de pioasă amintire, „să meargă înainte”. De asemeni, mitropolitul Clujului îi urează PS Claudiu Lucian Pop ca această nouă slujire să o facă „cu bucurie și nu suspinând” (Evrei 13,17), avându-i alături pe preoții și credincioșii Eparhiei dată în păstorire.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut