Mitropolitul Andrei a sfințit casa parohială din Șoimeni și a binecuvântat noul Centru Biblic Catehetic

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Șoimeni, Protopopiatul Cluj I, prilej cu care a binecuvântat casa parohială din localitate.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat slujba sfeștaniei la casă parohială, renovată și utilată în perioada 2018-2021. S-a binecuvântat și noul Centru Biblic Cultural-Catehetic „Sfântul Ioan Gură de Aur” și Căsuța Socială Betania, pentru activitățile cu copiii și tinerii parohiei și pentru desfășurarea proiectelor sociale inițiate în parohie. De asemenea s-a sfințit și troița sculptată în stil maramureșean, ridicată de familia preotului paroh în curtea casei parohiale. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul Cluj I, părintele Dan Hognogi, preotul paroh Andrei Misaroș, precum și alți preoți invitați.  La final, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, ierarhul l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Andrei Misaroș, iar doamnei preotese Andreea Misaroș i-a oferit o icoană cu Adormirea Maicii Domnului. S-au acordat 3 distincții. De asemenea, toți ostenitorii și binefăcătorii au primit diplome de aleasă cinstire.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența localnicilor, precum și a oficialităților locale, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorități în această perioadă, ca urmare a măsurilor de prevenție și limitare a răspândirii coronavirusului.

Anul acesta, tinerii din parohia Șoimeni au participat la Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, din cadrul programului „Hristos împărtășit copiilor”, desfășurat în Patriarhia Română. „Familia – leagănul cel mai iubit”, mini-proiect desfășurat în Parohia Șoimeni, Protopopiatul Cluj I, în colaborare cu Școala Gimnazială „Alexandru Bohățiel” din Vultureni, Parohia „Sf. Nicolae și Sf. Ilie” din Vancouver, Canada, și Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel. Sf. Spiridon” din Nottingham, Marea Britanie, a obținut anul acesta locul I la nivel de protopopiat și locul al III-lea la etapa eparhială.

Activitățile cu copiii în noul centru catehetic vor continua, urmând ca să se desfășoare prima ediție a activităților școlii de vară.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut