Misiune Grecia: Pompierii români au asigurat protecția Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias

Pe parcursul zilei de luni, 23 august, misiunile pompierilor militari români, din zona Vilia, au constat în limitarea propagării flăcărilor, lichidarea incendiilor izbucnite la locuințele din zonă, precum și în menținerea unei linii de protecție între frontul de incendiu și zonele neafectate.

De asemeni – informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență -, la solicitarea autorităților elene, cisternele pompierilor români au alimentat autospecialele de stingere ale colegilor greci, toate misiunile fiind, de altfel, executate în strânsă legătură și bună colaborare cu aceștia.

(Luni după amiază, IGSU anunța că la întoarcerea din zona Vilia, unde a avut loc întâlnirea cu reprezentanții pompierilor poloni, membrii echipei de coordonare și conducere a intervenției au observat izbucnirea unui incendiu de pădure de mare amploare. A fost anunțată imediat autoritatea elenă, concomitent fiind trimise la fața locului toate mijloacele de intervenție române din cadrul modulului. Incendiul a afectat o suprafață semnificativă, fiind cuprinse de flăcări mai multe locuințe).

„Misiunea în zonă a fost asigurată și pe parcursul întregii nopți. Echipajele pompierilor militari români au monitorizat în permanență și au asigurat protecția Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias. Astfel, 11 militari, cu o autospecială de stingere, o cisternă, un autoturism de teren și un UTV (vehicul de teren), au rămas până dimineață, și s-au asigurat ca obiectivul respectiv să fie în siguranță” – precizează IGSU.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut