Mișcări de trupe și la CFR Cluj: Yeboah la Slavia Praga, Țîru în Gruia

Jucătorul cu cele mai mari șanse de a pleca în această iarnă de la CFR Cluj este, se pare, Emmanuel Yeboah, dorit de fosta adversară a campioanei României în grupele Conference League, Slavia Praga.

Ghanezul, în vârstă de doar 19 ani, este, potrivit presei din țara sa, foarte aproape de a semna contractul cu echipa din Praga, jucătorul urmând să efectueze, vineri, vizita medicală în capitala Cehiei. Transferul de la CFR Cluj ar urma să se facă pentru o sumă cuprinsă între 2 și 2,5 milioane de euro, echipa din Gruia urmând să păstreze un procent de 20 la sută dintr-o vânzare ulterioară a jucătorului. Afacerea este cu atât mai bănoasă pentru CFR Cluj, mai ales dacă ținem cont de faptul că jucătorul ghanez a fost adus la Cluj exact acum un an, pentru doar 10.000 de euro plătiți fostului său club din țara natală, Young Apostles.

Emmanuel Yeboah a jucat în tricoul CFR-ului în 17 partide de campionat, și a reușit să înscrie trei goluri.

Într-un interviu acordat recent publicației Fanatik, patronul echipei din Gruia, Nelutu Varga a recunoscut ofertele primite pe adresa clubului pentru câțiva dintre jucătorii CFR-ului, printre care se numără Emmanuel Yeboah, dar și mijlocașul Nana Boateng.

„Avem jucători tineri, avem jucători de vânzare. Sunt oferte pentru 3-4 jucători pe care am preferat să-i păstrăm pentru a ne maturiza și a ne ajuta în competiția europeană. Din iarnă ne putem despărți de ei în schimbul unor cifre importante pentru club ”, a declarat Varga.

Vine căpitanul lui Hagi la Cluj?

Dacă va puncta la capitolul plecări, CFR Cluj este însă pe cale să și aducă în Gruia un jucător important. Este vorba despre fundașul Bogdan Țîru, 28 de ani, care ar putea fi transferat de la echipa poloneză Jagiellonia, nimeni altul decât căpitanul lui Gică hagi de la Viitorul Constanța.

Jucătorul mai are contract cu Jagiellonia până în vară, dar a anunțat că nu mai vrea să continue în Polonia, iar transferul la campioana României ar urma să se efectueze pentru o sumă modică.

Bogdan Țîru s-a născut chiar la Constanța și a jucat la academia lui Gheorghe Hagi încă de la înființarea sa, în 2009. Jucătorul a îmbrăcat tricoul naționalei României la toate categoriile de vârstă, și a jucat în peste 160 de meciuri în Liga I. La viitorul Constanța, acesta fost căpitan în peste 50 de meciuri, și a câștigat campionatul, Cupa şi Supercupa României.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut