Min”U”nea de la București! U Cluj a promovat în Liga I, după șapte ani!

U Cluj a revenit pe prima scenă fotbalistică a țării, după ce terminat neînvinsă returul barajului cu Dinamo, de la București, echipă ce retrogradează în Liga a II-a pentru prima dată în istoria clubului!

Un stadion plin și atmosferă incendiară, asta i-a așteptat pe cei de la U Cluj în returul barajului cu Dinamo. Prima ocazie de gol a partidei vine în min.9, după o acțiune a lui Torje pe partea stângă, acesta trece, cu o fentă, de Roberto Romeo, dar șutul său este prins cu emoții de Gorcea. Irobiso, lăsat liber la 20 de metri de poartă, are și el șansa golului, în min.15, dar șutul său trece peste transversală. Dragoș Tescan deschide scorul, în min.17, după o execuție fenomenală reușită din afara careului. Balonul lovește transversala, apoi intră în poarta dinamovistă. 0-1!

În min.19, Dinamo restabilește egalitatea prin Vlad Morar, care înscrie din marginea careului mic. 1-1! În min.21, Ribeiro șutează năpraznic de la 16 m, dar Eșanu respinge miraculos în corner. Peste doar un minut, Torje trimite la o palmă de stâlpul din stânga al porții lui Gorcea. Se joacă într-un ritm infernal, ambele formații încercând să dea lovitura pe tabela de marcaj. Dinamo presează, și, în min.35, ratează o nouă bună ocazie de gol, la șutul lui Andrei Radu, dar Gorcea e la post și respinge în corner. În min.45+1, Matei trimite peste poartă dintr-o poziție bună. A fost și ultima ocazie a reprizei, echipele intră la vestiare la egalitate. La acest scor, U Cluj este în Liga I!

Erik Lincar face, la pauză, prima modificare în echipa sa: iese Ribeiro, și intră Pîrvulescu. În min.53, Dinamo cere o lovitură de la 11 m, la Irobiso, dar ”centralul” Cojocaru lasă jocul să continue. Cosmin Matei trimite, în min.59, mingea în transversala porții lui Gorcea! Ocazie uriașă de gol a dinamoviștilor. Min.65, o nouă schimbare la U: iese Tescan, autorul golului, și intră Balgiu. Clujenii se apără cu toate liniile, și reușesc să oprească atacurile celor de la Dinamo la o distanță mare de poarta lui Gorcea. Min.70, Torje șutează de la distanță, dar portarul Universității respinge în corner. Ahmed Bani, trimite și el la o palmă de poartă din 16 metri, în min.79. Ivanovski ratează incredibil în min.82, mingea lovită cu capul a trecut puțin pe lângă vinclul porții clujene. Gorcea e în formă de zile mari, și respinge, min.82, șutul trimis de același jucător. Torje trimite și el peste poartă, în min.87. Clujenii nu mai reușesc să iasă din careul propriu. În min.90, Erik Lincar este pus la pământ, după o intervenție prin alunecare a lui Steliano Filip! Nu se mai întâmplă nimic pe tabela de marcaj nici în cele cinci minute de prelungire, și U Cluj promovează în Liga I. O performanță extraordinară a Universității!

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut