Minoră de 12 ani, șantajată de un tânăr din Vrancea

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au efectuat, miercuri, două percheziții domiciliare în comuna Vânători, județul Vrancea, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

„Din cercetări a reieșit că în perioada martie – aprilie 2021, un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Vânători, județul Vrancea, ar fi pretins și primit diferite sume de bani de la o tânără în vârstă de 12 ani, pentru a nu face publice fotografii compromițătoare cu aceasta. Cei doi ar fi început să interacționeze pe o platformă de socializare online, iar ulterior conversațiile s-au desfășurat pe o aplicație de comunicare, prin intermediul căreia cel în cauză ar fi obținut încrederea minorei de 12 ani și diverse date personale despre aceasta. În total, în perioada menționată, acesta ar fi solicitat și primit suma de aproximativ 7.600 de lei. Totodată, în urma investigațiilor s-a stabilit faptul că tânărul ar fi solicitat și alte imagini compromițătoare, amenințând cu distribuirea în spațiul public a fotografiilor la care cel în cauză avea în acel moment acces” – informează IPJ Cluj.

Potrivit aceleiași surse, activitățile desfășurate au condus la descoperirea și ridicarea unor înscrisuri, fotografii, a unui telefon mobil, a unui laptop, dar și a altor obiecte despre care există suspiciunea că ar proveni din sumele solicitate în repetate rânduri.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânărul de 18 ani pentru 24 de ore, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzilor de Operațiuni Speciale Cluj și Vrancea.

***

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii clujeni recomandă tinerilor să nu se angajeze în discuții cu persoane pe care nu le cunosc în viața reală.

„Dacă totuși ați ales să interacționați cu persoane necunoscute, nu furnizați informații personale (adresa domiciliului, adresa școlii, fotografii, filmulețe etc). Discutați cu un părinte sau cu un adult de încredere despre faptul că ați început să purtați conversații cu o persoană pe care nu o cunoașteți, în mediul online. În cazul în care alegeți să vă întâlniți cu persoana respectivă, solicitați înainte permisiunea unui părinte sau reprezentant legal” – recomandă. polițiștii clujeni.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut