Ministrul Educației: Elevii vor merge la școală până la institurea carantinei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că a stabilit cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun, astfel încât elevii care în prezent merg la școală să o poată face în continuare, până la instituirea carantinei.

„Am stabilit împreună cu domnul ministru al Sănătății, și îi mulțumesc, faptul că vom modifica ordinul de ministru comun, în așa fel încât elevii vor merge la școală până la instituirea carantinei. Vor merge la școală cu restricțiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben și mai ales roșu. Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma «școlile intră în online la pragul de 6 la mie» cu sintagma «școlile intră în online la intrarea în carantină»”, a precizat Sorin Cîmpeanu, citat de AGERPRES.

El a afirmat că se va lua în considerare, având în vedere agravarea situației epidemiologice, modificarea structurii anului școlar, în așa fel încât, printr-o prelungire a vacanței de primăvară, să se reprogrameze, „dacă va fi cazul”, examenele naționale.

„În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfășoare cu prezență fizică, el să se desfășoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situației epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului școlar, în așa fel încât, printr-o prelungire a vacanței de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naționale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezență fizică pentru a asigura relevanța acestor examene naționale”, a subliniat ministrul Educației.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut