Ministrul Educației: Concursul pentru funcțiile de directori, în iulie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că cea mai bună variantă pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori în unitățile de învățământ ar fi un examen scris național, cu subiecte unice, care să aibă loc în luna iulie.

„Aceste concursuri trebuie să aibă loc, de preferință înainte de expirarea mandatelor actualilor directori, în luna august. Nu este deloc simplu, deoarece avem examenele naționale, avem titularizare și definitivat, avem foarte multe activități în calendarul acestui an școlar. Dar, pe de altă parte, avem și condiții ce impun restricții cu privire la organizarea concursurilor. Dar, chiar și așa, una din variantele pe care le luăm în calcul ar fi aceea de derulare a unui examen național scris, cu subiecte relevante, cu subiecte unice, în prima săptămână din luna iulie, urmând ca mai apoi, în etapa a doua, cei care vor fi reușit să treacă un plafon de minim nota 7 – o să vedem dacă va fi 7 sau mai mult, oricum, nu sub 7 (…) – la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua, în care să participe doar cei care au promovat examenul scris național. Este un obiectiv, este varianta cea mai bună”, a declarat Cîmpeanu joi seara la TVR1, scrie AGERPRES.

Ministrul Educației a adăugat că, dacă acest concurs nu va putea avea loc în luna iulie, din considerente epidemiologice, el va trebui organizat imediat după începerea noului an școlar, în luna septembrie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut