Ministrul Educației a semnat un ordin privind metodologia de feedback din partea elevilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că a semnat un ordin privind metodologia de feedback din partea elevilor și a precizat că acest lucru nu înseamnă că elevul va da notă profesorului.

„De 1 iunie am semnat un ordin de ministru cu metodologia de feedback din partea elevilor. A se înțelege foarte bine – părerea elevilor este esențială, îi ascultăm. Avem o rugăminte foarte importantă: să nu confunde vreodată rolul elevului cu rolul profesorului. În niciun caz nu poate fi confundat rolul elevului cu cel al profesorului. Am observat o dorință a unor elevi de a da note profesorilor. Nu așa se face”, a spus ministrul la Digi 24, citat de AGERPRES.

Potrivit acestuia, feedbackul reprezintă un „instrument” pe care profesorul îl folosește pentru a-și îmbunătăți metoda de predare în funcție de ceea ce „percepe” elevul. „Feedbackul este un instrument pe care profesorul îl folosește pentru a-și îmbunătăți metoda de predare în funcție de ceea ce percepe elevul . Nicidecum nu este o posibilitate ca elevul să dea notă profesorului. Acel instrument este destinat exclusiv profesorului care colectează acest feedback”, a explicat Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut