Ministerul Sănătății recomandă purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior

Ministerul Sănătății „susține ferm” purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. În ce privește activitățile sportive în aer liber, MS precizează că acestea se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi.

Deciziile MS sunt argumentate prin incidența în creștere a cazurilor, de la reluarea cursurilor în format fizic și creșterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/ grupelor suspendate. Conform datelor oficiale, în perioada 23 februarie – 1 martie, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat 405 infectări în rândul elevilor și 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, iar 494 de clase/ grupe și-au suspendat activitatea. Un alt argument în favoarea deciziei MS se bazează pe numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

„Trebuie subliniat că în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere. Măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare” – susține MS, adăugând că mai multe țări au luat decizia sistării complete a activităților sportive.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut